100-lecie Kobiet

Stworzyłyśmy Inicjatywę Społeczną pn. 100-lecie Kobiet, aby uczcić tą rocznicę, mówiąc o kobietach i ich wszystkich rolach społecznych dawniej, dzisiaj i w przyszłości.Inicjatywa obchodów 100-lecia Kobiet powstała oddolnie. Jest to projekt całkowicie społeczny, non-profit. Inicjatorki pochodzą  z różnych środowisk: społecznych, akademickich i biznesowych z Białegostoku, które się lubią, szanują i współpracują ze sobą. Zakładamy do końca 2018 r. w przestrzeni publicznej naszego miasta,  będziemy organizowały wydarzenia wspierające budowania społeczności lokalnej w oparciu o: budowanie otwartego społeczeństwa obywatelskiego, zwiększenie wiedzy o prawach, rolach kobiet w świecie i Polsce. Chcemy inspirować i motywować kobiety ze wszystkich grup społecznych do aktywnego działania na polu społecznym i zawodowym, pokazywać im, że to my tworzymy swoją teraźniejszość i przyszłość. W inicjatywach wezmą udział kobiety w różnym wieku z różnymi doświadczeniami. Zależy nam również na zaangażowaniu młodzieży ze szkół z ternu Białegostoku.

Skills

Posted on